Deutsch Tamás szerint Mészáros Lőrinc tisztességesen gazdagodott meg

2021. április 6. 11:17 2021. ápr. 6. 11:17

Nagy interjút adott Deutsch Tamás a Telexnek, amelyet a hvg.hu szemlézett. A Fidesz EP-képviselője leghosszabban a magyar média helyzetéről beszélt: mint mondta, a Fidesz-közeli befektetők „sajnos, nem vásárolták fel a fél sajtót”, aki pedig újságokat vagy tévéket vett, az ezt nem kényszerből tette.

 

Arról, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból, azt mondta, ő már jó egy éve a távozás pártján állt, de akkor a saját frakcióján belül még kisebbségben maradt ezzel a véleménnyel. A magyar EU-tagságról szóló kérdésre pedig újra egyértelművé tette, nincs más forgatókönyv az asztalon, mint hogy uniós tagok maradunk.

Arról is beszélt, „gyalázatos hazugságcunaminak” gondolja, hogy korrupciós vádak érik Magyarországot. Arra a kérdésre, hogy ezek a vádak elsősorban a 2010 előtti időszakot érintik-e, igennel felelt, és pszichopatának nevezte Hadházy Ákost. Amikor pedig arról kérdezték, elhiszi-e, hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktortól függetlenül gazdagodott meg, azt válaszolta: "Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét."

Ez után felmerült az is, hogy a miniszterelnöknek a vagyonnyilatkozata szerint nincs megtakarítása. Deutsch erre is megtalálta a magyarázatot: "Öt gyereke van, építtetett egy családi házat és hétvégi házat is, tehát van mire költenie. Az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető."

Amikor pedig a Fidesz jövője került szóba, és arról kérdezték, hogy Orbán Viktor ragaszkodik-e a hatalomhoz, a válasza az volt: "Nem. Egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni."