Diákok virrasztanak a Sándor-palotánál

2023. május 30. 21:34 2023. máj. 30. 21:34

„Ne írd alá a bosszútörvényt, Kata!” – Az Egységes Diákfront a Sándor-palotához szervezett virrasztást. Sátrat állítottak, a terveik szerint akár több éjszakát is ott tölthetnek.

Mile Kristóf az Egységes Diákfront képviseletében az Index kérdésére elmondta, azért demonstrálnak, hogy Novák Katalin ne írja alá a „bosszútörvényt”, ha azt megszavazta a parlament. Az esemény csütörtökig van bejelentve, váltásban virrasztanak a Sándor-palotánál, és programokkal is készülnek.

Mile Kristóf hozzátette: „holnap különleges nap lesz, megünnepeljük doktor miniszterelnök úr szülinapját."

A helyszínen Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnöke néhány plédet osztott szét a diákok között.

„Ne írd alá Kati a bosszútörvényt! A státusztörvény nem tárgyalási alap, az oktatás fejlesztését új alapokra kell helyezni, aminek kidolgozásában közösen kell részt venni a szakszervezeteknek, a diákszervezeteknek, a civilszervezeteknek és a Belügyminisztériumnak” – olvasható az Egységes Diákfront eseményének leírásában.

A demonstrációt 18 órára hirdették meg, akár napokon át megmutatnák, hogy mennyien állnak ki „az országunk jövőjéért és a bosszútörvény ellen”. Legutóbb május 19-én volt oktatásügyi  tüntetés. Május 24-én a Belügyminisztériumban egyeztettek a státusztörvényről.

Forrás: Index