DK: a kormány látványberuházásokra költ, miközben eladósítja az országot

2020. november 25. 13:59 2020. nov. 25. 13:59

A Demokratikus Koalíció (DK) azzal vádolja a kormányt, hogy látványberuházásokra költ, miközben harminc évre eladósítja az országot.

Varju László, a DK alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy miután a kabinet 2,5 milliárd eurós (mintegy 900 millió forint) hitelt vett fel, felerészben tíz, felerészben harminc évre, a Magyar Közlöny újabb "érthetetlen kormányzati költekezésekről számol be". A kabinet húszmilliárd forintot szán a Citadellára és 730 milliót a debreceni repülőtérre - hívta fel a figyelmet.

A kormány továbbra is úgy költekezik, mintha minden a legnagyobb rendben lenne, és nem most adósítaná el az országot. Ez vagy a "fejvesztett pánikkormányzás újabb jele", vagy a magyar nép totális lenézése - fogalmazott a politikus.

Ha van pénz a Citadellára, a debreceni repülőtérre, sőt a vadászati világkiállításra is, akkor miért vett fel a kormány 900 milliárdos hitelt devizában? - kérdezte.

A DK szerint nem látványberuházásokra, hanem valódi válságkezelésre, munkahelyvédelemre, az elbocsátott munkavállalók, a magyar vállalkozások, a családok és az idősek támogatására kellene költeni - jelentette ki.

(Címlapkép: Varju László, a DK képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 17-én - MTI/Illyés Tibor)

Forrás: MTI