Drámai tapasztalatairól beszélt a Szent László Kórház vezető ápolója

2021. január 27. 09:06 2021. jan. 27. 09:06

Szűtsné Bárdos Gyöngyvér, a Szent László Kórház vezető ápolója a Blikknek mesélt a tapasztalatairól.

„A félelem biztosan mindenkiben benne van, aki látott már ilyen beteget. A napi 12 órás fáradságot az ember majd megpróbálja elfelejteni vagy kipihenni; de a gondokat, amik az ember agyában vannak: hogy ne betegedjek meg, ne vigyem haza a vírust, a betegeimet jól lássam el, ezeket nem lehet sem kialudni, sem kipihenni. Amíg ilyen betegeket fogunk ellátni, ezek bennünk maradnak" – mondta a lapnak Szűtsné Bárdos Gyöngyvér.

A szakképzett egészségügyi személyzetből még „békeidőben” is hiány van Magyarországon, nem, hogy ilyen súlyos járvány idején. A Szent László és Szent István telephelyen osztályok átcsoportosításával tudtak szakápolókat, segédápolókat, kisegítő dolgozókat a Covid-osztály rendelkezésére bocsátani, de 70-80 fős segítséget kaptak más intézményekből odavezényelt dolgozókból is.

– Aki a szülészeten dolgozott világéletében, annak nagyon nehéz beállni egy olyan belgyógyászati osztályra, ahol oxigénen lévő betegeket ápol, és lehet, hogy a műszakja alatt kettő beteget veszít el. Ő az élet másik oldalán van. Ez így nagyon nehéz – ismerte el.

Forrás: Blikk