Dugig lesznek karácsonykor a szállodák

2019. december 9. 12:47 2019. dec. 9. 12:47

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban, a forgalom a tavalyinál 8-10 százalékkal magasabb lehet - mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az MTI-nek hétfőn.

Flesch Tamás elmondta: kimagasló lesz a foglaltság a szállodákban vidéken és Budapesten egyaránt, vidéket a belföldi forgalom erősíti, Budapesten a külföldiek lesznek többen. Nemcsak a forgalom, hanem a foglaltság is magasabb lehet a tavalyinál - tette hozzá.

 Évek óta jellemző, hogy a magyarok és a külföldiek is szállodában töltik a karácsonyt, ez lett az egyik legkeresettebb időszak főleg vidéken. A szállodákban karácsonyi dekoráció mellett karácsonyi programokkal és menüsorral készülnek a vendégeknek - mondta.

Budapesten a hotelek nagy része az ünnepre 3-4 napos csomagokat kínál, általában reggelivel. Ezt karácsonykor ünnepi vacsora, szilveszterkor vacsora és műsor egészíti ki. Megjegyezte: a fővárosba érkező vendégek nagy része a városban keres szórakozási és programlehetőséget. A vidéki wellness szállodákban jellemzően félpanziós csomagot kínálnak. Ebben karácsonykor ugyancsak karácsonyi vacsorát kínálnak.

Forrás: MTI