Dunakeszin is összefogott az ellenzék

2019. június 9. 13:53

A dunakeszi ellenzék, öt párt és egy mozgalom egyetlen közös jelöltet indít a város fideszes jelöltje ellen az őszi polgármester-választáson - jelentették be vasárnap. Abban is megállapodtak, hogy az ötvenezer lakosú Pest megyei város mind a tíz körzetében közös képviselőjelölt indul majd.

A dunakeszi sajtótájékoztatón a közös polgármesterjelölt, a függetlenként induló Gerner Péter elmondta, hogy több hónapos egyeztető tárgyalások eredményeként jött létre a megállapodás az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum, a Jobbik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom között. Sikerült a város érdekeit szem előtt tartva az ellentétes politikai nézeteket háttérbe szorítani - emelte ki.

A közös jelölt arról is szólt, hogy a gyors ütemben fejlődő agglomerációs városban a lakosság lélekszámának növekedésével nem tart lépést az infrastruktúra fejődése. Kevés az óvodai hely, az óvodák, iskolák zsúfoltak, gyakoriak a közlekedési dugók - példálózott -, hozzátéve, hogy ezen a helyzeten akarnak változtatni. A legfontosabb feladat a zöldfelületek növelése - tette hozzá.

Városfejlesztési koncepciójuk összeállításához a következő hetekben a pártok képviselői felkeresik a városban élőket, hogy az ő véleményük szerint alakítsák ki a végleges programot - közölte.

Gerner Péter az MTI-nek azt mondta, hogy informatikusként, menedzserként a vállalkozásában kellő tapasztalatra tett szert ahhoz, hogy a várost sikerrel tudja vezetni, ha elnyeri a választók bizalmát.

Komlón és Pécsett is összefogva várja az őszt az ellenzék

Komlón Ferenczy Tamás indul a fideszes Polics József ellen a Komló Összeköt Egyesület színeiben ősszel az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. A Komlóért Exporól is ismert vállalkozó mögött a DK, a Momentum, az LMP, a Jobbik és az Új Kezdet is felsorakozott.

Pécsett Péterffy Attila az ellenzék jelöltje, aki a DK, a Momentum, az MSZP és a Forum Sopianae Egyesület támogatását élvezi, valamint a Mellár Tamás által életre hívott Mindenki Pécsért Egyesületnek is ő a hivatalos polgármesterjelöltje.

Péterffy Attila jelöltségét, akárcsak a komlói ellenzéki összefogást, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma is támogatja.

Forrás: pecsistop.hu/MTI