Dúró Dóra kiharcolta magának a harmincezres pénzbírságot

2021. február 10. 19:58 2021. feb. 10. 19:58

A Mi Hazánk politikusa szerint észszerűtlen, hogy nem lehet kimenni még futni sem este nyolc után.

A politikus január 22-én ment el futni este nyolc óra után, hogy így tiltakozzon a túlzott lezárások ellen. A futásról egy képet is kitett a közösségi oldalára, majd önfeljelentésként elküldte azt a rendőrségnek.

„Harmincezer forintos bírságot kaptam, miután feljelentettem magam a Mi Hazánk által meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzam a túlzott lezárások ellen” – írta Facebook-oldalán Dúró Dóra.

„Észszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, lakóhelyem egy kilométeres körzetében futottam” – vélekedik a politikus.

„Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét!” – érvel Dúró Dóra.

A Mi Hazánk politikusa hangsúlyozza, hogy a pártja támogatja a kis- és középvállalkozókat a vendéglátóhelyeik újranyitásában, továbbá az uszodák és edzőtermek megnyitását szorgalmazzák.

A Mi Hazánk a „hónapok óta többnyire szünetelő testnevelés órák újraindítását” is jó ötletnek tartja, mert a „mindennapos testnevelésre most nagyobb szükség volna az immunrendszer erősítése érdekében, mint máskor”.

„A késő esti futás tiltása ugyanolyan kontraproduktív, mint a 19 órai boltzár, amely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók” – teszi hozzá Dúró Dóra.

Forrás: Facebook