Egy kisgyerek is életét vesztette a horvátországi földrengésben

2020. december 29. 14:02 2020. dec. 29. 14:02

Délután negyed egy körül újból földrengés rázta meg Horvátországot, ami Pécs közelében is lehetett érezni. Ezmost jóval masszívabb mint az eddigiek, a Richter-skála szerinti 6.2-es erősségű. Vélhetően a tegnapi horvátországi földrengés egyik utórezgése lehetett. A földrengést Horvátországban, Pozsonyban, Bécsben, Velencében és még Magyarországon is érezni lehetett. Számos pécsi lakos számolt be arról, hogy mozog a csillár, a karácsonyfa és a díszek. Ijesztő egy élmény az biztos.

24sata nevezetű horvát lap azt közölte, hogy a Zágrábhoz közeli Petrinya városában épületek dőltek össze, a polgármester szerint a város fele megsemmisült.

Darinko Dumbovic polgármester azt nyilatkozta, hogy egy gyermek életét vesztette a település egyik terén. Az áldozat egy 12 éves lány. 

A városvezető azonnali segítséget kért a kormánytól. Készítik a kárfelmérést, egyelőre nem tudni, hány sérült és áldozat lehet, a bajba jutottakat próbálják kimenteni a házakból és a járművekből, melyekre törmelékek és fák omlottak.

Többek között 300 katona azonnal a helyszínre indult és Petrinyába tart Andrej Plenkovic miniszterelnök is. 

Kapcsolódó: Bréking! Újabb, 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Horvátországot, Pécsett is ismét érezni lehetett, anyagi károk is keletkeztek

Címlapkép: Pixabay

Forrás: 24sata / 24.hu