Egy vállalkozó szerint 24 millióval tartozik neki Mészáros Lőrinc egyik cége

2023. május 30. 09:25 2023. máj. 30. 09:25

Állítása szerint 24 millió forinttal tartozik egy Fejér megyei villanyszerelőnek a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév leányvállalata. A férfi cége Mészáros Lőrinc szállodájának felújításán dolgozott.

Már a harmadik ott töltött napon olyan munkát kellett csinálnunk, ami nem volt benne a szerződésünkben – mondta az RTL Híradónak az a férfi, akinek cége Mészáros Lőrinc szállodájának felújításán dolgozott, de nem fizették ki.

Először a Szabad Európa írt a Fejér megyei villanyszerelő esetéről, akinek állítása szerint 24 millió forinttal tartozik a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév leányvállalata. Az egykori büki Répce Hotel, azóta Hotel Bük korszerűsítésén dolgoztak, amit az állam másfél milliárd forinttal támogatott a Kisfaludy programban.

A villanyszerelő azt kérte, vezetéknevét ne áruljuk el. Sándorék cége 2021 őszén 57 millió forintért szerződött a Zala-Elektro Kft-vel a hotel elektromos felújítására. A férfi azt mondta, elég gyorsan kiderült, hogy több munkájuk lesz, mint amiről eredetileg szó volt. Többször jelezték, hogy le kellene papírozni a módosításokat, annak tudatában dolgoztak, hogy minden el lesz számolva, de végül hoppon maradtak.

Januárban új szerződést kaptak majdnem 60 millió forintról, de folyamatosan derültek ki a hiányosságok, így néhány hónappal később új szerződéstervezetet tettek eléjük 70 millióról. Ezt már nem írták alá, szerintük ugyanis nem szerepelt benne a hotel konyhájának újabb felújítása, amin a tervek folyamatos változása miatt többször is dolgoztak. Szerintük összesen 90 millió forintnyi munkát végeztek el, de csak 66 millió forintot ismert el az őket szerződtető cég.

 

 

Június elején Sándorék végül levonultak az építkezésről. A férfi szerint a Zala-Elektro e-mailben elismerte, hogy elvégezték azokat a munkákat is, amelyekről nem kötöttek szerződést. Mindez Sándor szerint rendkívül nehéz helyzetbe hozta a céget, most már ügyvédek próbálják megoldani a helyzetet.

Be tudjuk bizonyítani, hogy ezt a munkát elvégeztük, megcsináltuk. Én nagyon sokat segítettem a Zala-Elektronak és ez a hála – mondta a férfi.

A Zala Elektro és a Záév nem válaszolt kérdéseinkre. A kormánytól pedig azt kérdeztük, elfogadható-e, ha nem fizetik ki egy államilag támogatott beruházás alvállalkozóját, de választ tőlük sem kaptunk.

Forrás: hirklikk.hu