Eladó a Balatonring

2023. május 26. 08:56 2023. máj. 26. 08:56

Csaknem 200 hektáros területet hirdetett eladásra 470 millió forintos minimáláron a felszámoló Cég-Controll Kft. Sávoly belterületén.

A nyilvános pályázati felhívás szerint négyzetméterenként 240 forintért kínálják a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft. ingatlanát. Részben közművesített fejlesztési területről van szó 2,5 kilométerre az M7-es sztrádától és 50 kilométerre a horvát határtól, amit eredetileg a MotoGP magyar nagydíja helyszínének szántak - írja a 24.hu.

A Balatonring területe korábban mezőgazdasági művelés alatt állt, azonban a fejlesztés során a termőréteg jelentős részét eltávolították, így készítették el a pálya nyomvonalának alapjait. A pályázatban az áll, hogy a fejlesztési terület a rekultivációra alkalmatlan, az ingatlant „jelenleg elburjánzott növényzet jellemzi”, és a jelenlegi szabályozás értelmében a területen sportlétesítmények létesíthetők.


 

A lap emlékeztet: az elvetélt MotoGP-pálya története több mint egy évtizedre nyúlik vissza. Valaha a spanyol Sedesa csoport akart fejleszteni, a megaprojekthez igényelt 15,3 milliárd forint hitelt azonban a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. visszavonta még 2010-ben, így nem épült meg végül a motorversenypálya – jóllehet 2009-ben letették az alapkövet, és már abban az évben futamot terveztek a pályára.

Forrás: 24.hu