Életveszélyesen megfenyegették a minisztert, de biztonságban van

2021. november 25. 06:18 2021. nov. 25. 06:18

Nagyon megmérgesedett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amiért a sajtó nem kormánypárti része megírta, hogy Kásler Miklós miniszter Budakeszin található házát rendőrök őrzik. Méghozzá a nap 24 órájában, luxuslakóbusszal, valamint egy jelzés nélküli civil rendőrautóval. Mindez fokozott szigort jelent a korábbi állapothoz képest. A miniszter védelmét ugyanis már nyáron elrendelték, ám akkor még csak egy rendőrautó parkolt éjszakánként a háza előtt.

Mostanra azonban a helyzet fokozódott, ezt szellőztette meg a sajtó, és erre reagált ingerülten a Kásler Miklóst miniszteri beosztásban foglalkoztató minisztérium. „Az Emberi Erőforrások Minisztériuma határozottan elutasítja az ellenzéki média rosszindulatú félremagyarázását! Egy nemzetközileg is elismert orvosprofesszor miniszterről van szó, aki egyébként több olyan ágazatért felel, amelyek az emberek mindennapjainak és érdeklődésének középpontjában állnak. Ezen túlmenően, heroikus küzdelmet vezet a koronavírus világjárvánnyal szemben.”

A minisztériumi szöveg megfogalmazója ezek szerint úgy gondolja, hogy nem a közvélemény tájékoztatásáról, hanem rosszindulatú félremagyarázásról volt szó, amikor a sajtó megírta, hogy Kásler Miklós és családja rendőri védelmet kapott. Ráadásul a minisztérium még ki is oktatta a sajtót, mert szerintük „Kásler helyett inkább azokkal kellene foglalkozni, akik miatt a miniszter és a családja a méltatlan támadásokat kénytelen elszenvedni, köztük életveszélyes fenyegetéseket is.”

Ez utóbbiban amúgy igaza lehet a minisztériumnak, csakhogy a sajtó – értelemszerűen, merthogy nyilván titkos nyomozásról van szó – nem tudja, kik azok, akik miatt a miniszter és családja méltatlan támadásokat, valamint életveszélyes fenyegetéseket kénytelen elszenvedni. Ha tudná a sajtó, hogy kik és miért fenyegetik Kásler Miklóst és családját, kik miatt kell méltatlan támadásokat elszenvedniük, nyilván az elkövetőkkel foglalkozna. Mindezen információk hiányában, azonban csak találgatni tudna, ennek pedig nincs sok értelme. Széles lehet ugyanis a fenyegetők köre, lehetnek közöttük oltásellenes személyek, akiknek nem tetszik, hogy Kásler miniszter az oltás mellett kardoskodik, de nincs kizárva, hogy más körben kell a fenyegetőket keresni. Például azok között, akiknek a hozzátartozóját Káslernek egy tavaly húsvét előtti rendelete nyomán rohamos gyorsasággal kipenderítették valamelyik kórházból, és akik emiatt ellátás, valamint ápolás nélkül maradtak. Lehet, hogy az ő hozzátartozóik között van a fenyegető, esetleg azok körében, akik azt nehezményezik, hogy a miniszter a járvány korábbi hullámainak idején, nem a vírus ellen vívott heroikus küzdelmet, hanem nagy erőbedobással csontvázak után kutakodott.

Itt érdemes megjegyezni, hogy minisztérium ingerültsége azért is érthetetlen, mert a sajtó korábban nem tudhatott ezekről a fenyegetésekről. Amikor a nyáron kiderült, hogy Kásler budakeszi házát éjszakánként rendőrautó vigyázza, az Országos Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatást adta: „A rendőrök a mindenkori közbiztonsági helyzet, illetve egyéb szakmai szempontok figyelembevételével látják el a szolgálatot.”

Ebből arra lehetett következtetni: a miniszter egy nem igazán biztonságos környéken lakik, s a közbiztonság hiánya indokolja, hogy éjszakánként rendőrautó parkoljon a háza előtt. Miután kiderült, hogy a védelem magasabb fokozatú, mint amilyen korábban volt, az Országos Rendőr-főkapitányság, korábbi közlésének ellentmondva, más okokkal magyarázta a miniszter védelmének megerősítését. ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi, a büntetőeljárással összefüggésben, személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

Tehát büntetőeljárás van folyamatban. Hogy ki ellen, az nem nyilvános, de jó okunk van feltételezni, hogy Kásler miniszter nem elkövetőként, hanem sértettként szerepel ebben a történetben. A Népszava – a közelben lakók megkérdezése után – arról is írt, hogy e fokozott személyi védelem mögött egy korábbi betörés állhat. Eszerint állítólag betörtek a miniszter otthonába, ahonnan drága vadtrófeákat vittek el, valamint „olyan értékeket, amelyek mibenléte nem tartozik a nyilvánosságra.”

Amint ezen értékek mibenlétéről közelebbit is megtudunk, olvasóink lesznek az elsők, akiket haladéktalanul értesítünk a legújabb fejleményekről.

 

Forrás: hirklikk.hu