Elismerte a DK az sms üzeneteket, miszerint tömegesen szavaznak fideszesek Márki-Zayra

2021. október 14. 21:19 2021. okt. 14. 21:19

Valóban a Demokratikus Koalíció küldi SMS-ben és saját hírlevelében, hogy Fidesz-aktivisták voksolnak Márki-Zay Péterre – tudta meg a 168 óra a párt szóvivőjétől.

Barkóczi Balázs elismerte a lapnak , hogy valóban ők állnak amögött az SMS kampány mögött, amelyben állítják: Márki-Zay Péterre tömegesen szavaznak a Fidesz aktivistái. A párt e mellett hírelvelet is kiadott, amelynek fejlécében öles betűkkel hirdetik: Ha a Fidesz mozgósít Márki-Zayra, akkor muszáj elmennünk szavazni Dobrev Klárára.

Megkeresték a párt kommunikációs osztályát, valóban ők küldik-e az SMS-eket, eredeti-e a hírlevélről készül fotó, és, ha igen, akkor mire alapozzák állításaikat. 

„Márki-Zay Péter többször is megvádolta alaptalnul a Demokratikus koalíciót. Volt amikor zsarolással, volt, amikor a Fidesszel való összejátszással, márpedig nekünk a mai és az ezt megelőző napon nagyon sokan jelezték telefonon, a Demokratikus Koalíció információs központjában, hogy fideszesek, vagy annak látszó, annak tartott szavazók tömegesen mennek Márki-Zay Péterre szavazni. Úgy látszik, az történt a Donald Trump-i recept szerint, hogy Márki-Zay Péter pont arról akarta elterelni a figyelmet, amit ő maga művel ebben a kampányban” – nyilatkozta a 168-nak Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció pártszóvivője.