Elképzelhető, hogy szabadlábon van Schadl György?

2022. január 22. 17:31 2022. jan. 22. 17:31

A végrehajtóbotrány főszereplőjét, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét tavaly novemberben vették őrizetbe, de az ügyészség nem árulta el, hogy rács mögött van-e.

Népszava több forrásból is úgy értesült, hogy Schadl Györgyöt szabadlábon látták a fővárosban. Ezért megkérdezték a Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF) arról, hogy rács mögött van-e a korrupcióval meggyanúsított férfi, aki korábban már megpróbált elmenekülni az országból és a reptéren vették őrizetbe a hatóságok.

Mint Ismert, Schadl több éven keresztül, számos ügyben működött együtt Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium decemberben lemondott államtitkárával, és a gyanú szerint milliós kenőpénzeket adott neki.

A portál kérdésére megküldött válaszban a főügyész azt írja, hogy Schadl György „bírói engedélyes kényszerintézkedés hatálya alatt áll”.

Ez azonban jelentheti a letartóztatást is, de a bűnügyi felügyeletet is, utóbbi lényegében azzal jár, hogy Schadl szabadlábon van és úgy is védekezhet majd.

A Népszava erre reagálva ismét megkereste az ügyészséget, és megkérdezte, hogy bűnügyi felügyeletről van-e szó. Erre a levélre azonban már nem kaptak választ.

Forrás: Népszava