Esős és hideg lesz a hétvégén, bár a nap is kisüthet néha

2019. december 14. 08:55 2019. dec. 14. 08:55

A hétvégén marad a párás-esős időjárás az ország nagy részén, ugyanakkor a Dunántúl nagyobb rszén pár órás napsütésre is van kilátás. Vasárnap csapadék már nem valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a felhő- és csapadékrendszer lassan kelet felé halad, a kora esti órákban hagyja el a keleti határt. Mögötte reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúl nagyobb részén a nap is kisüthet több órára.

A késő délutáni, esti órákban az Észak-Dunántúlon néhol ismét előfordulhat futó zápor. A délire, délkeletire forduló szél a Kisalföldön néhol megélénkül. A hőmérséklet kora délután 2 és 9 fok között várható, az Északi-középhegységben az alacsonyabb értékekkel. Késő estére -1 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Forrás: Pécsi STOP/met.hu