Fekete-Győr András lemondott a Momentum elnöki pozíciójáról

2021. október 11. 05:55 2021. okt. 11. 05:55

Fekete-Győr András a mai napon lemondott a Momentum elnöki pozíciójáról - derül ki a Momentum szerkesztőségünk részére elküldött vasárnap esti közleményéből.

Mint írják, s mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt Fekete-Győr András a miniszterelnök-jelölti előválasztási szereplése után bizalmi szavazást kért a Momentum Küldöttgyűlésétől. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

"A Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását." - derül ki a párt vasárnap esti közleményéből. 

A Hírklikk információi szerint Donáth Anna lett a Momentum ügyvezető elnöke, miután a párt küldöttgyűlése kétharmados többséggel megszavazta Fekete-Győr András leváltását. Fekete-Győr elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását.

A Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan ki lesz írva a tisztújítás.

Fekete-Győr András öt és fél éves elnöksége alatt a Momentum országos politikai szereplővé nőtte ki magát. A rendszerváltás óta eltelt idő legerősebb parlamenten kívüli pártja ma a Momentum, jövőre pedig frakciója is lesz az országgyűlésben, és ez András közösségszervező munkájának is köszönhető. 

Az előválasztási eredmény ugyanakkor megmutatta, hogy új lendületre van szüksége a Momentumnak ahhoz, hogy tovább tudja folytatni az építkezést és a magyar közélet még inkább meghatározó közössége legyen. Ezt is mérlegelte a Momentum Küldöttgyűlése, amikor szavazott a bizalmi indítványról. András továbbra is a Momentum aktív politikusaként dolgozik tovább elkötelezetten a kormány- és rendszerváltásért, támogatva a Momentum 15 előválasztási nyertes jelöltjét és a teljes ellenzéki összefogást.

A téma kapcsán Fekete-Győr András és Orosz Anna hétfőn, 14 órakor tartanak sajtótájékoztatót a Széll Kálmán téren. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Címlapkép: HírTv