FONTOS! Hosszabb lesz az előválasztás első fordulója

2021. szeptember 20. 11:52 2021. szept. 20. 11:52

Az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítják – közölte közösségi oldalán az Országos Előválasztási Bizottság.

Mint írják miután az előválasztás indulását követően külső támadás érte az előválasztás háttérrendszerét, az Országos Előválasztási Bizottság a technikai kockázatok kezelése érdekében hétfő 7 óráig felfüggesztette az előválasztást. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Tegnap kora délután óta az ellenzéki pártok és az aHang informatikusai számos átalakítást végeztek el az előválasztás háttérrendszerében. A tömeges terhelés okainak, módjának és származási helyének vizsgálatába pedig az ellenzéki pártok bevonták Frész Ferencet, a Cyber Services Zrt. szenior kibervédelmi szakértőjét, aki korábban az Európai Unió Tanácsával és a NATO-val is együtt dolgozott.

Az újraépítés sikeres befejezését és a szükséges vizsgálatokat, teszteket követően az OEVB úgy döntött, hogy a szombati döntésének megfelelően hétfőn 7 órakor folytatódhat az előválasztás. Egyúttal arról is döntött az előválasztás lebonyolításáért felelős hatpárti testület, hogy az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítja.

Kapcsolódó: 

 

A meghosszabbítás célja, hogy a tömeges terhelés ellenére valamennyi tervezett helyszínre eljusson így is az előválasztás, hiszen országszerte sok olyan település van, ahol kizárólag a szombati és a vasárnapi napon lehetett volna szavazni. Az OEVB törekszik arra, hogy az összes szombati és vasárnapi szavazóponthoz pótalkalom valósuljon meg a hosszabbításnak köszönhető két plusz napon, szeptember 27-én és 28-án, derült ki a közösségi oldalukon közzétett posztból. 

Ez is érdekelhet: Karácsony Gergely: "Megtámadták az előválasztást - még többen, még elszántabban vágunk vissza"

A pótlások következtében várható sátor nyitvatartás módosításokról hamarosan tájékoztatást ad az előválasztás honlapján és Facebook-oldalán. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Címlapkép: YouTube videorészlet