Fontos levelet fog kapni minden magyar nyugdíjas

2020. december 4. 07:48 2020. dec. 4. 07:48

A Magyar Államkincstár jogosult tájékoztatást küldeni a nyugdíjasoknak az ingyenesen biztosított koronavírus elleni védőoltásokról – döntött a kormány.

Magyar Közlönyben megjelent – december 3-tól hatályos – kormányrendelet feljogosítja a Magyar Államkincstárat arra, hogy az értesítések teljesítéséhez szükséges időtartamban kezelheti a nyugdíjasok nevét és lakcímét. Az oltás önkéntes lesz – írja a Napi.hu.

Mint ahogyan azt a Pécsi STOP is megírta indul a vakcinaelőjegyzési kampány. 

A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről- írta meg az MTI.

A vakcina-előjegyzési kampányról kifejtette: "Müller Cecília országos tisztifőorvos a nyugdíjasokat levélben fogja megkeresni, amelyben lesz egy regisztrációs lap és egy válaszboríték, és ezeket minden nyugdíjas térítésmentesen visszaküldheti. Jövő héttől pedig működésbe lép a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap, amelyen bárki előjegyezhet az oltásra."

Gulyás Gergely hangsúlyozta:

"a védőoltások beadása önkéntes és az átoltás biztonsága érdekében államilag szervezett lesz, az államon kívüli szervezett oltási programokról szóló hírek nem felelnek meg a valóságnak."