Fontos posztra válaszották Ujhelyi Istvánt az EP-ben

2021. január 21. 15:49 2021. jan. 21. 15:49

Alelnökévé választotta Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt az Európai Parlament egyik fontos szakmai munkacsoportja, amely az egészségügyi és szociális ellátás innovációjával foglalkozik.

Az egyeztető fórumként működő csoportot még 2014-ben hívta életre a Health First Europe nevet viselő, betegjogi szakembereket, egészségügyi dolgozókat, akadémikusokat és szakértőket tömörítő, non-profit civilszervezet Brüsszelben. A munkacsoport vezetésében mindegyik meghatározó parlamenti frakció képviselteti magát, Ujhelyi a szociáldemokrata frakció által delegált egyik új alelnök.

Az MSZP politikusa megválasztásával kapcsolatban elmondta:

Megtiszteltetés a számára, hogy az egészségügyi szakpolitika területén végzett erőfeszítéseinek elismeréseként bizalmat szavazott számára a munkacsoport. „Büszke vagyok arra, hogy az Európai Egészségügy Unió programjának egyik kidolgozójaként és kezdeményezőjeként részese lehetek annak a szakpolitikai munkának, amely prioritásként kezeli a közegészségügyi ellátások színvonalának megerősítését, a betegközpontú és igazságosan hozzáférhető, mindenkinek európai szintű ellátást nyújtó rendszerek kiépítését”