Fradi-mérleg

2021. november 26. 16:25 2021. nov. 26. 16:25

„Elvégezte a házi feladatot a Betis, és az első célját teljesítette azzal, hogy továbbjutott” – összegeztek a spanyol lapok, miután a sevillai csapat 2–0-ra legyőzte az FTC-t az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, ezzel biztossá tette helyét a tavaszi egyenes kieséses szakaszban. (Nemzeti Sport)

Öt EL-mérkőzés után már lehet és érdemes gyorsmérleget készíteni.

  • Nyolc csoportban 32 csapat küzd a kontinens második legrangosabb kupasorozatában.

  • A Ferencváros spanyol, német és skót csapattal találta magát szemben, ezektől öt találkozó során sem tudott pontot elcsenni, és így a csoport utolsó helyén tanyázik: nulla ponttal, 4 lőtt és 12 kapott góllal.

  • A Fradinál több gólt csak egy csapat kapott (13-at), a skót Celtic, viszont 23 csapat szerzett több találatot, mint az FTC.

  • A másik hét csoportban nincs olyan együttes, amelyik ne szerzett volna pontot. 1-től 5 pontig terjed a sereghajtók teljesítménye, tehát kimondható, hogy a 32-es Európa-liga rangsorban a Ferencváros a 32.

  • Az utolsó meccsén a Ferencváros a Bayer Leverkusen-nel játszik. A németek számára már nincs tétje, hiszen csoportelsőként biztos továbbjutók. Csak az kérdés, hogy mennyire veszik komolyan a találkozót. Az EL-ből is kipottyanó Fradi talán javíthat szomorú helyzetén, és megszorongathatja a gyógyszergyáriakat.

  • A magyar bajnokság éllovasa már korábban elbúcsúzott a Bajnokok Ligájától, most elköszön az Európa-ligától úgy, hogy ezzel a harmatgyenge teljesítménnyel még az abszolút nívótlan harmadik számú kupasorozatba, a Konferencia Ligába sem kvalifikálta magát.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a korábbi Bajnokok Ligája-győztes Bayern München zárta élen a 2020-as klub-világranglistát. A Ferencváros – tizenöt helyet rontva – legjobb hazai csapatként a 73. Vajon ez a szomorú őszi nemzetközi sorozat hány hellyel taszítja hátrább a világ-ranglistán a legismertebb, a leggazdagabb és a legsikeresebb magyar labdarúgó együttest?

 

Forrás: hirklikk.hu