Gulyás Gergely: Legalább március 15-ig maradnak a korlátozások

2021. február 25. 11:18 2021. feb. 25. 11:18

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatón számolt be a kormányülésen hozott döntésekről, és válaszoltak kérdésekre.

Addig indokolt a korlátozásokat fenntartani, amíg a szakembereknek ez a véleménye. A harmadik hullám elérte Magyarországot - mondta Gulyás Gergely.

Megjegyezte, hogy a következő 1-2 hétben a számok romlani fognak, egyes előre jelzések szerint drámaian. A fertőzés fel fog gyorsulni a következő két hét nehéz lesz – tette hozzá, majd kijelentette:
 

Március 15-ig a kormány a jelenlegi szabályokat fenntartja.  

A kormány arról is később fog arról dönteni, hogy az oltási igazolvány milyen jogosultságot adjon. Gulyás elmondta, hogy attól is függ, mi történik március 15-ig, jó jel, hogy az 500 ezer beoltott a veszélyeztetettek között van, talán ez enyhíteni fog a harmadik hullámon.

A védettségről szóló igazolványt március 1-től kapják meg a beoltottak, vagy azok, akik már átestek a betegségen és védettek. Gulyás szerint első körben azt igazolhatja, hogy nem kell karanténba mennie annak, aki védett.

Gulyás azt is leszögezte, nem fog válogatni a vakcinák között.