Gulyás Gergely verbálisan elnyomta a cigit Borkai szemében

2019. október 15. 15:50 2019. okt. 15. 15:50

"Borkai Zsolt nagy dicsőséget és aranyérmet szerzett 1988-ban Magyarországnak, most legalább három, de lehet, hogy öt fővárosi kerületben és legalább két megyei jogú városban aranyérmet szerzett a balliberális pártok jelöltjeinek" - fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ keddi budapesti konferenciáján az MTI híradása szerint. 

Gulyás szerint a Borkai-ügy a főpolgármester-jelölti versenyben is egyértelmű előnyt biztosított Karácsony Gergely ellenzéki jelölt számára - mondta a miniszter, aki szerint ennek köszönhető az I., a III., a VIII. és talán a II. és a IV. kerület elvesztése is.

A konferencián Kósa Lajos Fidesz alelnök is felszólalt. Szerinte a kormánypártok nem kaptak kevesebb szavazatot, mint a tavalyi országgyűlési választáson: a Fidesz-KDNP-re 1,96 millió, míg az ellenzékre 1,56 millió szavazat érkezett, ez pedig egy parlamenti voksoláson 122-128 mandátumot, tehát kényelmes többséget jelentene a kormányoldalnak. 

Kósa az Index.hu tudósítása szerint ugyanitt arról beszélt, megszűnt a centrális erőtér, ahol a középen álló Fidesz jobbról és balról is tudott szavazatokat szerezni, miközben egymással együtt nem működő pártok vették körül. Mostanra duális rendszerré alakult a korábbi felállás, itt a megszokott 40 százalék helyett már 51 százalék kell a sikerhez.

Forrás: Pécsi STOP