Gyurcsány Ferenc: maguknak nem lesz kegyelem

2021. április 7. 19:22 2021. ápr. 7. 19:22

Az Országgyűlés szerdai ülésén Gyurcsány Ferenc hevesen bírálta a kormány járványügyi intézkedéseit.

„Szeretnék mondani valamit, amiből Önök majd botrányt fognak csinálni és azt gyanítom, hogy a következő hetekben majd ugrálni fognak rajtam” – kezdte mondandóját a DK elnöke.

Gyurcsány szerint Magyarországnak van egy kormánya, annak pedig sok tagja és egy vezetője, akik felelősek azoknak a százaknak a haláláért, akik az elmúlt hetekben elhunytak.

„Foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt vagy talán még annál is többnek” – jelentette ki. 

Gyurcsány úgy véli, hogy a kormánynak van bűne és bár jelenleg jól állunk oltások terén, azt kell megvizsgálni, hogy mit tett a kabinet korábban.

„Merték-e vállalni annak a kockázatát, hogy megvédik a magyarokat ha kell korlátozásokkal; vagy féltek ennek politikai kockázatától, és százak mentek el, mint ahogy mai is több, mint háromszázan. Önök ölték meg őket” – fogalmazott Gyurcsány, hozzátette, hogy úgy véli a fideszesek alkalmatlanok a kormányzásra.

„Ma Magyarországon sokkal kevesebbért, mint amit Önök tesznek, embereket elvisznek és becsuknak. Magukat is el fogják vinni. Nem is olyan soká'. Egy év múlva, másfél év múlva, mert maguk nem megvédték a magyarokat, hanem hozzájárultak ahhoz, hogy százak haljanak meg és ezért maguk lesznek a felelősek. És ezt a felelősséget számon fogjuk kérni magukon...maguknak nem lesz kegyelem” – zárta beszédét a DK elnöke.

 

Forrás: Facebook