Gyurcsányék felrúghatják az ellenzéki összefogást

2020. február 22. 06:01 2020. feb. 22. 06:01

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője megdöbbentő kijelentést tett péntek este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Azt mondta: online konzultációt indítanak arról, milyen együttműködés kell az ellenzéki pártok között, és amennyiben a felmérésük eredményéből az látszódik, hogy a szavazóik többsége szerint a 2022-es választáson a többi párt nélkül kell indulniuk, akkor meg fogják próbálni.

„A Demokratikus Koalíció azért indított egy konzultációt, hogy az emberek mondják meg, szerintük milyen együttműködést kell a pártoknak egymással folytatniuk, hogy sikeresek legyenek 2022-ben"

– mondta a műsorban Dobrev Klára.

A DK politikusa hozzátette: annak ellenére, hogy a pártok vezetői az összefogást támogatják, a szavazóik egyáltalán nem biztos, hogy ugyanígy vélekednek.

„Az ellenzéki választók rendkívül sokszínűek. Azt már megtanultuk, hogy ha a pártok vezetői egymással megállapodnak, és azt mondják, hogy nekem van egy tök jó ötletem, így kell együttműködni – még akár le is nyomja a többi párt torkán ezt az ötletet –, de az ellenzéki szavazók másként gondolják, akkor nem mennek el szavazni"

– mondta Dobrev, majd hozzátette:

„ezért a legfontosabb, hogy mielőtt kitaláljuk a részleteit az együttműködésnek, meg kell kérdezni a szavazókat".

Műsorvezetői kérdésre, ha a választók azt javasolják, hogy a DK egyedül induljon, mit fognak tenni, azt reagálta:

ha a szavazóik úgy gondolják, hogy a Demokratikus Koalíciónak egyedül kell indulnia a 2022-es választáson, akkor meg fogják próbálni. 

(Nagyon beszédes az a kérdés, amellyel a DK az online konzultációt elindította. Azt kérdezik: "Legyen-e ellenzéki összefogás 2022-ben?". Sokak számára ez azért értelmezhetetlen, hiszen a választópolgárok erről már világosan elmondták a véleményüket.)

Forrás: hirklikk.hu