Hadházy: nem mondtam azt, hogy Tóth Csaba korrupt

2021. február 24. 15:35 2021. feb. 24. 15:35

„Én nem mondtam azt, hogy Tóth Csaba bármiről tehet” – jelentette ki Hadházy Ákos a Keljfeljancsi műsorában, ahol Fiala János arról kérdezte a képviselőt, hogy miért pont Zuglóban indul az előválasztáson.

„Én úgy emlékszem, hogy ez egy Momentumos felvetés volt” – válaszolta Hadházy Ákos, arra a kérdésre, hogy kinek az ötlete volt az, hogy a független képviselő pont Zuglóban induljon az előválasztásokon. A kérdést azért tette fel Fiala, mert amíg a Blikknek Hadházy azt mondta, hogy a Momentum ötlete volt az indulás helyszíne, míg Fekete-Győr András a Telexnek azt nyilatkozta, hogy Hadházy Ákos és a Momentum közösen választotta ki a körzetet.

168Óra reggeli műsorában a független parlamenti képviselő elmondta – miután Fiala János sokadszorra kérdezte meg, hogy miért pont Zuglót választották –, hogy szerinte az ellenzéknek meg kell mutatnia, hogy tényleg változást fog hozni.

„Én ezt értem, de az ellenzék kétszer nyert egymás után egyéni mandátumot fölényesen Zuglóban. Miért pont Zugló?” – kérdezte ismét a műsorvezető a képviselőt.

Hadházy úgy látja, hogy szimbolikus hely, mert történtek zavarba ejtő esetek, mint amilyen a parkolóórák esete volt. Bár Fiala kérdésére hozzátette a képviselő, hogy az említett eset önkormányzati felelősség körbe tartozik, Tóth Csaba viszont parlamenti képviselő.

„Én nem mondtam azt, hogy a képviselő Úr bármiről tehet, nem mondtam azt, hogy korrupt. Én azt mondtam, hogy a képviselő Úr túlságosan csendben volt. Csendben volt amikor legyőzte Papcsák Urat” – fejtette ki problémáját Hadházy Ákos, hozzátette, hogy „Tóth Csabától nem hallottam az elmúlt években bármilyen komoly ellenzéki felszólalást”.

„El kell önnek mondjam, hogy rossz hírem van, mert én hosszú éveken keresztül dolgoztam együtt a Zuglói önkormányzattal, ami Papcsák Ferenc idején indult, aztán együtt dolgoztam Karácsony Gergellyel. Ebben az időszakban rendszeresen megszólalt Papcsák, Karácsony Gergely és Tóth Csaba. Tehát amennyiben ön szerette volna azt megtudni, hogy ezzel kapcsolatban mi a véleménye Tóth Csabának azt a Keljfeljancsiból bármikor megtudhatta volna. Sajnálom, hogy ezzel 2021 február 24-én kell szembesülnie” – javította ki a képviselőt Fiala János.