Harangozó Tamás: járjon a fizetés az oltás felvételének idejére is!

2021. március 11. 19:10 2021. márc. 11. 19:10

A koronavírus elleni oltás munkaidőben történő felvételének idejére is járjon a fizetés - javasolta az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

Harangozó Tamás az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta, akinek ma munkaidőben kell elmennie, hogy beoltsák, arra a napra nem kap fizetést, ha pedig az oltás miatt beteg lesz és otthon kell maradnia, akkor csökkentett táppénzt kap.
    

Hozzátette: azt követelik a kormánytól, hogy rendeletben szabályozza, mindenki, aki munkaidőben kap időpontot az oltásra, részesüljön távolléti díjban, vagyis kapja meg a fizetését arra a napra is.
   

Ha valakinek az oltási reakciók miatt kell otthon maradnia, továbbá ha megbetegszik koronavírus miatt, járjon neki automatikusan a százszázalékos táppénz - erősítette meg korábbi javaslatukat.
    

Az ellenzéki politikus úgy értékelte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nap folyamán tett kijelentéseit, hogy egyetlenegy épkézláb bejelentést sem tett. Mintha a kormány szerint minden rendben lenne - jegyezte meg.
    

Hozzátette: a kormány szerdai ülésén valószínűleg nem volt szó a múlt hétvégi oltási káoszról, vagy az inflációs adatokról, vagy a benzinárak emelkedéséről sem. Azt firtatta, a hétvégi oltási káosznak mi volt az oka és kik voltak a felelősei.
    

Szerinte Gulyás Gergely nevetségessé teszi magát és a kormányát is azzal, hogy a baloldalra és Brüsszelre mutogat, ezzel próbálva elfedni a kormányzati tehetetlenséget. Arra kért mindenkit, oltassa be magát, mert ez rövid és hosszú távon is életet menthet.
    

Beszélt arról is, hogy továbbra is várják az érdemi, 80 százalékos bértámogatás bevezetését. Értetlenül állnak azelőtt - folytatta - , hogy a kormány miért nem hívott le egymilliárd eurót az erre a célra szolgáló uniós alap forrásaiból. Kevesellte a kifizetett 50 milliárd forintnyi bértámogatást, emlékeztetve arra, három hete már 41 milliárd forintnyi igényről számolt be a miniszter.
    

Sürgette a bölcsődei, óvodai dolgozók, a pedagógusok, továbbá a városi közlekedésben, a kiskereskedelemben, valamint a büntetés-végrehajtásban dolgozók soron kívüli beoltását.
    

Úgy összegzett: a kormány nem tud megbirkózni a rábízott feladatokkal, fejezze be a bohóckodást, a mellébeszélését és a felelősséghárítást. Ha szükség van a segítségre, az MSZP áll rendelkezésre, a magyar emberek egészsége, megélhetése többet ér, mint a politikai vagdalkozás - hangoztatta.

Forrás: MTI