Hekkertámadás érhette az oldalt: Hétfő reggel folytatódik az előválasztás!

2021. szeptember 18. 14:19 2021. szept. 18. 14:19

Ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt ma vette kezdetét az ellenzéki előválasztás, melynek során egészen szeptember 26-ig adhatjuk le a voksainkat. A tét nem kicsi, hiszen az előválasztás második fordulójából kerül majd ki az a miniszterelnök-jelölt, aki kihívója lehet Orbán Viktornak 2022-ben. 

Az előválasztás rendszere azonban váratlanul megbénult, az Országos Előválasztási Bizottság azt mondja sokan próbáltak meg szavazni, több helyen újra kellett indítani a rendszer, nagy eséllyel ez okozta a leállást. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Más információk szerint azonban a voksolási rendszert egy Kínából érkező hekkertámadás bénította meg, írja a Blikk. 

Az Országos Előválasztási Bizottság honlapján közleményt adott ki ki az ügy kapcsán, mint írják: 

"Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere. A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.

Köszönjük a változást akarók sokaságának, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a szavazópontokban már a reggeli órákban! Arra kérünk mindenkit, hogy a mai napon, szombaton 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket!

A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk."

Karácsony Gergely posztja: 


Frissítés! 

“Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét.

Nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett.

Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz. Ugyanakkor az is világossá vált, hogy ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők.

Ezért a változás ügye iránti elkötelezettséggel egyetlen felelős döntés hozhattunk: a szavaztatási folyamatot leállítottuk, az előválasztás az eredeti terveknek megfelelő formában 2021. szeptember 20-án, hétfőn 7:00 órakor folytatódik.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

De ami a legfontosabb: ismeretlen eredetű akadályok nehézségeket ugyan okozhatnak, de nem állíthatnak meg minket. Az előválasztás hétfőn folytatódik, válasszuk meg közösen Magyarország következő miniszterelnökét és képviselőjelöltjeit!

Országos Előválasztási Bizottság”

Címlapkép: YouTube videorészlet