Hidvéghi: akik támadják az országot, nincsenek tisztában a demokrácia alapjaival

2021. június 10. 13:04 2021. jún. 10. 13:04

Az Európai Parlament (EP) baloldali, bevándorláspárti képviselői politikai rendőrséget játszanak, durván támadják azokat a nemzeti kormányokat és országokat, amelyek nemet mondanak az illegális migrációra, az erőltetett gender-ideológiára, és arra, hogy Brüsszelben döntsék el, miről mit lehet gondolni és mondani – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő szerdán, Strasbourgban.

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a jogállamiság európai helyzetével foglalkozó vitáját követően, magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette: az EP-ben politikai természetű vita bontakozott ki, a baloldali képviselők jogi eszközök alkalmazásával, pénzügyi eszközök megvonásával fenyegetőztek.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az ilyen fenyegetést Magyarország elutasítja és elfogadhatatlannak tartja. Az ilyen jellegű nyomásgyakorlás és ideológiai vita csak árt az Európai Uniónak, feszültséget és viszályt szít a tagállamok között – jelentette ki a képviselő.

Szerinte az EP baloldali, bevándorláspárti képviselői képtelenek elfogadni, hogy az Európai Unióban többféle értékrend létezhet, amely alapján többféle kormány működhet az egyes tagállamokban.

Jó ideje Magyarország és Lengyelország van a célkeresztben. Akik támadják a két országot, nincsenek tisztában a demokrácia alapjaival. Képtelenek elfogadni, hogy a demokrácia sokszínűséget jelent, és azt, hogy el kell fogadni a különböző véleményeket – mondta.

Hozzátette: a január elseje óta érvényes jogállamisági feltételrendszerről szóló rendeletet zsarolóeszközként használva, megpróbálják a politikai vitát jogi köntösbe bújtatni.

Mindezt a magyar baloldali EP-képviselők támogatták, ahogy az Európai Néppárt (EPP) is „beállt a baloldali többségű kórusba", és a már korábban hallott, elfogadhatatlan és elvi szempontokból is hibás véleményeket ismételte – közölte.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

„A politikai vitát politikai eszközökkel kell rendezni, és el kell fogadni egymás álláspontját" – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Forrás: MTI/Pécsi Stop