Hiszékeny Dezső: ott leszünk minden kilométerkőnél!

2022. január 26. 17:31 2022. jan. 26. 17:31

A 13. kerület a lakhatási modell mellett az egészséges infrastruktúrában is élen jár. Az előválasztási kampányhoz hasonlóan most is folyamatos lesz a konzultáció és a kitelepülések, a kapcsolat a lakossággal, a civil szervezetekkel és az önkormányzattal.

Az emberek 80 százaléka lakhatási problémával érkezik a képviselői fogadóórára, de az összefüggések jóval tágabb társadalompolitikai kérdéseket is érintenek – mondta el Hiszékeny Dezső, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje Budapest 7-es számú országgyűlési egyéni választókerületében, szerda reggel, a Spirit FM Aktuál című műsorában.

„Az egységes ellenzéknek a lakhatási válság feloldására teendő intézkedései között két olyan kérdéskör van, amit szegedi, illetve budapestipéldán keresztül be tudunk mutatni: az egyik a bérlakásépítés, ebben a 13. kerület az elmúlt években kiemelkedőt alkotott, sőt, egyedülállót, mert sehol máshol nem épült ilyen; Szegeden pedig a felújításokról volt szó” – idézte fel Hiszékeny.

Bejelentette, 2022. április 3-a után állami bérlakásokat fognak építeni, illetve azoknak a lakóknak, akik szeretnék a lakásukat felújítani, lehetőséget fognak erre biztosítani.

Elmondta, 13. kerületi fogadóóráin az emberek 80 százaléka lakhatással kapcsolatban keresi fel őt: van, akinek sehol nincs biztos lakhatása; sok a fiatal, akiknek a családalapításhoz lenne szüksége lakásra, és vannak, akik a felújításokhoz kérik a terület országgyűlési képviselőjének segítségét.

Hangsúlyozta, a fiatalok családalapításának akadálya, hogy a 35 alattiak többsége – többek közt a Fidesz elhibázott politikája miatt – nem tud megfelelő lakáshoz jutni, majd fenntartani, ezért mind a 13. kerületi passzív házépítési program, mind a komfortfokozat-emelések ügye továbbra is a magyar társadalom egyik legfontosabb ügye.

Végül a képviselő elmondta, az előválasztáshoz hasonlóan most intenzív lesz a kampány az ő országgyűlési választókerületében is, ahol a lakhatási ügyek mellett konzultációban és vitában szó volt a kiemelt beruházásokról, a sportról, az egészségügyi és oktatási forrásokról, az önkormányzatokkal és civilszervezetekkel való együttműködésekről, az utak és a közlekedés fejlesztéséről. „Ott leszünk minden kilométerkőnél!” – hangsúlyozta Hiszékeny Dezső, az MSZP parlamenti képviselője, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje.

 

Forrás: hirklikk.hu