Hogy történhet meg ilyesmi? Összecserélték a babákat a kórházban

2021. szeptember 13. 08:07 2021. szept. 13. 08:07

Hódmezővásárhelyen összecseréltek két újszülöttet. Mindkettőt éppen haza akarták vinni a szüleik, sőt, az egyik már haza is ért, amikor a kórházban észrevették az elég hihetetlen esetet.

A történetet az egyik baba papája mesélte el a szeged365.hu portálnak. A kisfiú kilenc napja született meg és néhány nap múltán megkapták a papírokat. A család taxival indult haza, de mire megérkeztek, már szólt is a telefon. A kórházból hívták őket azzal, hogy a babájuk még ott van náluk. Akkor nézték meg az újszülött karján lévő szalagot és konstatálták, hogy valóban egy másik név volt ráírva. Így aztán újra taxit kellett hívniuk, hogy visszavigyék az elcserélt picit. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

„Életem leghosszabb fél órája volt” – mesélte az apuka arról az időről, amíg visszaértek a kórházba. Mivel a nőgyógyászat ajtaja csak csengetésre nyílik, idegességében tenyérrel szétpattintotta a mágneszárat, mint mondta, netán „a kelleténél talán egy kicsivel nagyobb lendülettel”. Ott találkozott a másik apukával, aki éppen Makóra készült újszülött fiával. „Megfogtam a karját, gyerünk be, mondtam neki, úgy gondolom, a te gyerekedről is szó van” – tette hozzá.

Végül is szerencsésen végződött a történet. Mindkét család megkapta a saját gyerekét. A kisbabák egészségesek, ahogyan az édesanyák is, és már mindketten az igazi szüleikkel vannak. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan tudták elcserélni a két picit, akik egyébként – az édesapa szerint – hasonlítanak egymásra. A kórház mindenesetre elismerte a hibát, és a családok hamarosan kapnak majd egy bocsánatkérő levelet is Hódmezővásárhelyen. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Címlapkép: Illusztráció, Pexels