Járvány: az LMP a dolgozókat segítené, a DK ingyen netet adna tanárnak-diáknak

2020. szeptember 5. 16:23 2020. szept. 5. 16:23

Az ellenzéki zöldpárt szerint a kormánynak ki kellene dolgoznia különféle segítségi formákat azon dolgozóknak, akiknek a járvány idején megbetegszik a gyereke és otthon kell maradnia velük. A DK pedig ingyen netet adna a tanároknak és diákoknak.

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy dolgozzon ki különböző segítségi formákat azoknak a szülőknek, akiknek a koronavírus-járvány alatt megbetegszik a gyermekük és ezért otthon kell maradniuk velük - mondta Hohn Krisztina, a párt országgyűlési képviselője szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Hohn Krisztina kifejtette, továbbra sem lehet tudni, kapnak-e majd szabadnapot, fizetést, illetve bármilyen segítséget erre az időszakra az érintett szülők.

Az LMP szerint a kormánynak ki kellene dolgoznia például, hogyan lehet lakásóvodákat, tanulócsoportokat létrehozni otthon lévő szülőkkel - tette hozzá az ellenzéki politikus.

DK: legyen ingyenes a net a tanároknak és diákoknak

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt a kormány biztosítson ingyenes internetet a tanároknak, illetve azoknak a családoknak, amelyekben legalább egy tanuló gyermek él.

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szombati, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a járvány első hulláma alatt az elektronikus oktatásra való átállás "sokként érte" a tanárokat, a szülőket és a gyerekeket.  

A kormánynak a nyáron lehetősége lett volna biztosítani az alapvető infrastrukturális feltételeket, de a kabinet "minden mással foglalkozott, BL-meccset szervezett, Horvátországban üdült", azonban elfelejtett azokkal a gyermekkel és családokkal foglalkozni, ahol nincs automatikusan megoldva a digitális oktatáshoz való hozzáférés - közölte a politikus.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: MTI