Június elején nézhet rá a jövő évi büdzsére a Parlament

2018. május 22. 16:15

Várhatóan június első felében terjeszti be a kormány az Országgyűlésnek a 2019-es költségvetés tervezetét - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Gazdasági Kabinet Varga Mihály vezetésével keddi első ülésén áttekintette az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseit.

Varga Mihály a testület ülését követően elmondta: az első ülés legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik.

Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét - tette hozzá.

Az elkövetkezendő hetekben ölt formát a dokumentum, amelyet - minden jogszabályi garancia betartása mellett - előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé - tájékoztatott a pénzügyminiszter.

A Gazdasági Kabinet tagjai: Varga Mihály gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter, Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.