Kaposi Levente (MSZP): Nem jól van ez így, Zsolt!

2021. október 16. 15:40 2021. okt. 16. 15:40

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció volt országgyűlési képviselője a tegnapi napon Baranyában járt és erről posztolt is egyet a Facebookon, amiben azt állította, hogy csak a DK-s aktivistáknak köszönhető, hogy egyáltalán áll-e az aznapi sátor. Felhívtuk Kaposi Leventét, a pécsi MSZP elnökét, hogy ő hogyan látja Gréczy Zsolt állításait.

„Megdöbbenve olvastam tegnap Gréczy Zsolt bejegyzését, miszerint a DK-s aktivistáknak köszönhető, hogy aznap áll a sátor. Most Gréczy Zsolt vagy elfelejtett a sátrakban lévő többi aktivistától tájékoztatást kérni, vagy egyszerűen szimplán hazudik. Az előválasztáson Pécsett, sátrakban, és faházakban lehet szavazni, utóbbiakat közösen béreltük ki a DK-val, hogy a bent ülő aktivistáink ne fagyoskodjanak ebben csípős őszi hidegben. A Pécsett lévő három helyszínre az MSZP mindennapra biztosított delegáltat, több tucat aktivistánk dolgozott azért, hogy gördülékenyen folyjon a szavazás. Hozzátenném, hogy az MSZP aktivistái annak ellenére, hogy a pártunk miniszterelnök-jelöltje visszalépett, részt vettek, sőt mi több, oroszlánrészt vállaltak a második forduló zökkenőmentes lebonyolításában. A Kossuth téri szavazóhelyiségbe mi biztosítottunk radiátort, lámpát, illetve forró teát is a bent ülő embereknek. Ezeket szó nélkül tettük, nem vártunk érte semmilyen köszönetet. Mi szigorúan tartottuk magunkat ahhoz a megállapodáshoz, hogy az előválasztást sikerre kell vinni, függetlenül attól, hogy éppen melyik pártnak van, vagy nincsen jelöltje. Éppen ezért meg vagyok döbbenve és mélységesen elítélem Gréczy Zsolt azon kijelentéseit, amely arra utal, mintha csak a DK aktivistái dolgoznának. Ez a kijelentés egy ordas nagy hazugság. Az ilyen, és ehhez hasonló megnyilvánulások borzasztó nagy sebeket ejtenek a hatpárti együttműködésen, és csak mélyítik az árkot az ellenzéki szavazók között. Ilyen példa a tegnapi nap folyamán megjelent cikk egy dk-közeli lapban Vass Péterről, Szigetvár polgármesterétől, amelyben azt állítják, hogy az MSZP pártutasítása ellenére mégis Dobrev Klárát támogatja. Ezt itt és most határozottan cáfolnám. Egyrészt semmilyen pártutasítást nem kaptunk, illetve Dr. Vass Péter támogatásunkkal és hathatós segítésünkkel lett polgármester, soha nem is volt párttag, ezért nem vonatkozhat rá semmilyen pártutasítás, még ha az említett cikk ezt is próbálja sugallni, nem MSZP párttag!

Végezetül, felhívnám Gréczy Zsolt figyelmét arra, hogy ezzel a kijelentéssel nem csak az MSZP aktivistáit sértette meg, hanem a többi ellenzéki párt azon tagjait, szimpatizánsait, akik szintén fáradhatatlanul dolgoznak azért, nap, mint nap, hogy az előválasztást sikerre vigyük. Ezúton felszólítom Gréczy Zsoltot, hogy haladéktalanul kövesse meg ezeket az embereket és kérjen bocsánatot.”

 

Megkérdeztük Csaba Istvánt, az MSZP Baranya megyei elnökét, ő hogyan kommentálja Gréczy kijelentését.

 

„Én is találkoztam a napokban ezzel az alaptalan, és nem túl elegáns vádaskodással, ami úgy próbálja beállítani a helyzetet, mintha az MSZP nem adna aktivistákat a szavazás lebonyolításához, ami egy az egyben nem igaz. Hiszen akárcsak az első fordulóban, úgy a második fordulóban is megyeszerte több tucat aktivistánk és párttagunk dolgozik a szavazás sikeres lebonyolítása végett. Ottvoltunk az első,- és második fordulóban is végig több helyszínen pl: Mohácson, Pécsett az összes helyszínen, Pécsudvardon, Szigetváron, Siklóson, Pellérden, Szentlőrincen, Sásdon, Kozármislenyben. A héten tartottunk megyei elnöki értekezletet, ahol a beszámolók alapján kiderült, hogy mindegyik megyében az MSZP oszlopos tagja az előválasztásnak, sőt több helyen infrastrukturálisan is segítünk, közösen használjuk az irodáinkat, szavazatot számlálunk, vagy éppen ügyeletet adunk. Legyünk büszkék tagjainkra, szimpatizánsainkra és a segítőinkre, akik kőkeményen országszerte segítik az előválasztás lebonyolítását. Köszönet nekik!”

 

 

 Gréczy Zsolt bejegyzése: