Karácsony Gergely hivatalosan is elfogadta a felkérést: elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson

2021. május 15. 09:17 2021. máj. 15. 09:17

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt a Párbeszéd péntek este kérte fel Karácsony Gergelyt arra, hogy legyen a párt miniszterelnök-jelöltje és mérettesse meg magát az ellenzéki előválasztáson. 

Budapest főpolgármestere május 15-én szombaton, délelőtt élő Facebook videóban jelentkezett be Nyírtassról, gyermekkora színhelyéről, ahol elmondta, hogy hosszas töprengés után meghozta a döntését és úgy határozott, hogy elfogadja a párt felkérést és elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!        

Karácsony Gergely az élő bejelentkezésben arról beszélt, hogy egy életünk van és egy hazánk, ő pedig az életének elmúlt bő tíz évét igyekezett a hazájának szolgálatába állítani. “Az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban” – mondta. Elmondta, a döntését hosszú töprengés után hozta meg, de most ennek a hosszú gondolkodásnak a végén tele hittel és reménnyel fogadta el az őt támogató pártok támogatását.

“Egy életem és egy hazám van nekem is és az életem ennek az országnak nagyon különböző színhelyeihez kötődik” – mondta a videóban Karácsony, aki azt is elmondta, azért hozta meg ezt a döntést, mert úgy érzi a hazája most nagy bajban van, a sok baj közül pedig a legfontosabb talán az, hogy Magyarországot egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak.

“Amikor a hazámat szeretném szolgálni, elsősorban azt a cél szeretném szolgálni, hogy Magyarországot újra egyesítsük”

Karácsony a felvételen továbbá arról is beszélt, hogy gyermekkora színhelyéről, Nyírtassról viszi magával a föld szeretetét, gyakorlatilag innen viszi magával a zöld politikát. Továbbá viszi magával a gyerekkora csodálatos élményeit és innen viszi magával élete egyik legnehezebb tragédiáját, hiszen ebben a faluban vesztette el az édesapját s innen viszi magával azt a hatéves korában megszerzett tudást, hogy az élet milyen törékeny. S innen viszi magával, hogy minden véges csak az anyai szeretet végtelen.

“Édesanyám, édesapám halála után engem és három testvéremet egyedül nevelt föl. Ő aztán egy igazán örökkön küzdő ember volt” Ám édesanyja küzdelme nem volt hiábavaló, hiszen mind a négyen diplomát szereztek és megtalálták azt a szakmát, amiben ki tudnak teljesedni.

Karácsony Gergelya videóban arról is beszélt, hogy innen viszi magával azt a tudást, hogy a sors néha rendkívül igazságtalan, de a világ, ami körbevesz minket lehet ennél sokkal igazságosabb. “Innen viszem magammal azt a hitet, hogy a nehéz sorsú emberek kell, hogy számítsanak a többiekre." Továbbá innen viszi magával, azt a hitet, hogy lehet olyan országunk újra, ahol egy négygyermekes özvegyasszony nincs magára hagyva. “Az örökkön küzdő magyarokért szeretnék dolgozni” – mondta Karácsony.

“Nem azért jöttem ide, hogy stadiont ígérjek Nyírtassnak és nem azért jöttem ide, hogy elmondjam a falu polgármester asszonya lesz hamarosan a leggazdagabb ember Magyarországon” - zárta gondolatait Karácsony, aki következő videójában élete egy újabb fontos állomásáról jelentkezik majd be. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!