Karácsony Gergely: ismét pert indít a főváros

2021. szeptember 14. 10:42 2021. szept. 14. 10:42

A főpolgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a „minimum 10 milliárd forintos veszteséget okozó” elektronikus jegyrendszer ügyében indítottak pert.

„Ismét pert indítunk: most a minimum 10 milliárd forintos veszteséget okozó elektronikus jegyrendszer ügyében” – jelentette be Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A főpolgármester az új ügy kapcsán összeszedte, hogy milyen elszámoltatások indultak meg Budapesten:

„A Főtáv két nagyon súlyos ügyben tett már feljelentést, hűtlen kezelés és adócsalás gyanúja miatt.

Az FKF egy olyan ügyben tett feljelentést, amikor az én kifejezett tiltásom ellenére kötött szerződést az akkori vezetés Mészáros Lőrinc egyik cégével. A vezetést azonnal kirúgtuk.

A hármas metrók beszerzése ügyében is tettünk feljelentést, de ez az ügy sokkal bonyolultabb, kormányváltás után jobban ki kell vizsgálni. Például a nyomozó hatóságoknak kellene kideríteni, hogy a kormányszóvivő férje miként lobbizott azért, hogy a kormány rákényszerítse az egykori városvezetést erre a rendkívül rossz konstrukcióra. Azt is meg kellene nézni, hogy a felújításra kiírt közbeszerzés valójában nem új kocsik beszerzéséről szólt-e, és vajon Európa legnagyobb vámcsalását követték-e el azzal, hogy Oroszország vámmentesen szállított új kocsikat a régiek helyett.

A Biodóm ügyében szintén tettünk feljelentést, a NAV pedig még mindig vizsgálódik. Összesen négy nyomozás folyik, és most egy újabb csontváz esett ki a szekrényből.”

A főpolgármester úgy látja, ahhoz képest, hogy „milyen bénult állapotban van a hazai igazságszolgáltatás”, elég jól haladnak a főváros feljelentései, de sokkal másabb lesz a helyzet egy esetleges kormányváltás után.

„Ki fogjuk nyitni azokat az aktákat, amelyek most el vannak zárva. Csatlakozni fogunk az Európai Ügyészséghez, létre fogunk hozni egy antikorrupciós ügynökséget, a NAV és a rendőrség pedig felszabadultabban végezheti a dolgát” – ígérte Karácsony.

Forrás: Facebook