Karácsony Gergely nélkül is folytatódik a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! - Itt a Fidesz újabb húzása

2021. október 19. 07:51 2021. okt. 19. 07:51

A Fidesz úgy tűnik nehezen birkózik meg azzal, hogy Márki-Zay Péter lesz 2022-ben Orbán Viktor kihívója, ugyanis alig egy nappal a győzelme után máris Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: folytatódik a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! aláírás gyűjtés. Az sem zavarja őket különösebben, hogy Karácsony már nem miniszterelnök-jelölt, ugyanis az ő nevét egyszerűen csak kicserélik Márki-Zay Péterére. 

Erről egyébként az MTI is kiadott egy közleményt, az az MTI, ami az előválasztás teljes ideje alatt végig csendben volt, és gyakorlatilag semmit nem közölt arról. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Kocsis Máté a gyors névcsere kapcsán azt mondta: "Márki-Zay Péter lesz az, akinek a hátán Gyurcsány Ferenc visszatérne a hatalomba". Illetve:  "A megjelent nyilatkozataik egyértelművé teszik: "közös kormányzásra áhítoznak, ami persze nem is csoda, hiszen a miniszterelnök-jelölt semmihez sem tud kezdeni a legnagyobb frakció támogatása nélkül, azt pedig Gyurcsány uralja"

Kapcsolódó: 

A dolognak kvázi pikantériája amúgy, hogy korábban Hollik István - Fidesz szóvivője - azt mondta, Márki-Zay azért nem nyerheti meg az előválasztást, mert nem Gyurcsány embere. Mostanra ez persze megváltozott, Márki-Zayt meg is kérdezték, mit mondana most Hollik Istvánnak, aki erre így felelt: „Talán nekem kisebb szavam van ebben, de a Fidesz helyében biztos elgondolkodnék Hollik István lecserélésén” Kapcsolódó: Márki-Zay elgondolkodna Hollik lecserélésén a Fidesz helyében