Karácsony Gergely: új államalapításra van szükség

2021. szeptember 15. 19:06 2021. szept. 15. 19:06

A miniszterelnök-jelölt szerint a jelenlegi magyar állam „megoldások helyett csupán bűnbakokat gyárt”, ami rossz a gazdaságnak, a közéletnek és az emberek lelkének is.

„A mai mérgező állam helyébe kell az új államalapítás, amely minden magyarnak szavatolja a biztonságát” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely.

A miniszterelnök-jelölt úgy látja, hogy a jelenlegi magyar állam nem megoldásokkal szolgál a problémákra, hanem bűnbakokkal.

„Folyamatosan uszít valaki ellen. Mindig hergeli az ország egyik felét a másikkal szemben. Ez a békétlenség, ez a megosztottság rossz a közéletnek, rossz a gazdaságnak. De mérgezi a lelkünket is” – fogalmazott Karácsony.

„Ezt a mérgező államot kell legyőznünk jövőre közösen, összefogva. Ennek első lépése a szeptember 18-án induló előválasztás. Ott azt a jelöltet kell kiválasztanunk, aki a közös nevező tud lenni, az ellenzéki szavazók és a ma még pártnélküliek között is. Ez a győzelem záloga. És én erre vállalkozom” – zárja sorait a miniszterelnök-jelölt.

Forrás: Facebook