Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára

2021. október 8. 11:31 2021. okt. 8. 11:31

Bejelentette, hogy visszalép az ellenzéki előválasztás második fordulójától Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Márki-Zay Péterrel 11 órára meghirdetett sajtótájékoztatóján.

Pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a budapesti Kossuth térre. Karácsony visszalépését jelentette be, Márki-Zay azt mondta: "szövetségben megyünk tovább, nem visszaléptünk, hanem előre".

Karácsony azt mondta, hogy jószívvel fejezi be miniszterelnök-jelölti kampányát, és arra kéri az eddig őt támogató pártokat és szervezeteket, hogy a második fordulóban támogassák Márki-Zay Pétert. Azt mondta, könnyű volt neki a döntés, mert nem a hatalom számára a legfontosabb.

"Tudom, hogy ez a döntés nem rólam, vagy Márki-Zayról szól, hanem Magyarországról szól."

 

Nehéz is volt a döntés a számára, mert az előválasztás első fordulójában 170 ezer ember szavazott rá, illetve több párt is támogatta. Azért is nehéz, mert egy olyan jobbközép politikust fog támogatni, akivel vitái voltak.

Ha nem váltjuk le Orbánt, akkor a hajunkra kenhetjük a programjainkat - hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy várja azokat a vitákat, amik egy kormánytöbbségen belül normálisak. Ha nem lép vissza, akkor Orbán marad és nem lesz min vitatkozni - tette hozzá. Sok szavazónak nehéz lesz, de bízzanak abban, hogy a közös célt támogatják. "Aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi". Márki-Zayra és magára utalva azt mondta, mindketten elkötelezettek az együttműködés mellett - mondta.

Bízik benne, hogy Márki-Zay tudja egyesíteni a szavazókat a balközéptől a jobbközépig.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!