Karácsony: ha a húsvéti hétvége alatt hívnak minket oltásra, akkor hagyjuk hátra az ünnepi asztalt

2021. április 2. 20:41 2021. ápr. 2. 20:41

„Ma mindannyiunk felelőssége, hogy tegyünk szűkebb és tágabb közösségünkért, a családunkért, a településünkért, a hazánkért, Európáért és a világért” – írta közösségi oldalán a főpolgármester.

„Több mint egy éve nem csak a hétköznapjaink, az ünnepnapjaink is megváltoztak. A járvány miatt a máskor önfeledt ünnepvárásba aggodalom keveredik, hiszen a szélesebb családi együttlét ma még nagyon veszélyes lehet” – kezdte Facebook-bejegyzését Karácsony Gergely. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A főpolgármester szerint most azonban már többet érezhetünk a reménynél a jövővel kapcsolatban, köszönhetően a kutatóorvosoknak.

„A húsvéti ünnepek közül nagypénteken Krisztus áldozathozatalára emlékezünk. Másokért, az egész világért vállalt áldozatára. A világjárvány most mindannyiunktól áldozatokat követel, felelős gondolkodást, felelős cselekvést és bizony lemondást. Ma mindannyiunk felelőssége, hogy tegyünk szűkebb és tágabb közösségünkért, a családunkért, a településünkért, a hazánkért, Európáért és a világért” – jegyezte meg a főpolgármester, aki ennek szellemében azt kéri mindenkitől, hogy „ha oltásra hívják önöket a húsvéti hétvégén, hagyják hátra az ünnepi asztalt és vegyék fel a vakcinát”A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Facebook

Címlapkép: Karácsony Gergely, Echo TV