Kásler keresztény, nemzeti elkötelezettségű és hazudik

2020. május 21. 14:52 2020. máj. 21. 14:52

„Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ki kell üríteni az ágyakat. A kezelés és az intenzív ellátás feltételeinek a feltételeit kellett biztosítaniuk.” Ezt nyilatkozta a Demokrata című lapban Kásler Miklós Emmi miniszter, és ezt az orbitális hazugságot most és itt azért sem fogjuk megcáfolni, mert megtették ezt már mások, és megtettük mi is a Hírklikknél, a miniszter állításait tételesen cáfoló Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő Facebook posztjának ismertetésével. A hazudós miniszter két állítását viszont kénytelenek vagyunk taglalni. Az egyik az, hogy őt azért támadják, mert keresztény és nemzeti érzelmű, a másik pedig, hogy akik őt „gyilkosozzák”, azok közül sokakat ő gyógyított meg az onkológián.

„Elrendelem, hogy az egészségügy fekvőbeteg-ellátó intézményekben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott teljes ágykapacitás minimum 60 százalékát COVID-19 fertőzött betegek ellátására alkalmassá szükséges tenni 2020 április 16-ig.” Aláírás: Professzor dr. Kásler Miklós miniszter, 2020. április 7.

Ezt a szöveget értelmezték úgy az ország összes kórházában – ezek szerint tévesen –, az intézményeket vezető orvosok, hogy az ágyak hatvan százalékát ki kell üríteniük, hogy azokon a koronavírus által fertőzött betegeket tudjanak gyógyítani. Magukra vessenek, amiért félreértelmezték a miniszter körlevelét, hiszen ennek tartalma nem az volt, hogy ágyakat kell felszabadítani, hanem az, hogy „kinyílott a pitypang, megírom”, valamint hogy „üzleti ügyekkel nem foglalkozom” és „kellemes karácsonyt kívánok”.

Kásler Miklós mindemellett más fontos gondolatokat is megosztott a Demokrata olvasóival. Az egyik, hogy őt azért támadják, mert vállaltan keresztény és nemzeti elkötelezettségű.

Ki kell ábrándítanunk a miniszter urat. Ha csak az volna, hogy Ön nemzeti érzelmű és vállaltan keresztény, ám mindemellett kiválóan  végezné a munkáját, nem hadoválna összevissza hülyeségeket, és nem traktálná az embereket orbitális hazugságokkal, akkor nem támadnák, hanem kifejezetten jó véleménnyel volnának Önről. Nem azért volnának jó véleménnyel Önről, mert Ön vállaltan keresztény és nemzeti elkötelezettségű, hanem azért, mert úgy gondolnák, hogy jól végzi a munkáját, elősegíti a beteg emberek gyógyulását, és a járvány okozta károk mérséklését.

Ne tessék a kereszténység és a nemzeti érzelem mögé bújni, mert ennél sokkal tisztességesebb volna, ha normálisan, szakszerűen végezné a munkáját.

A miniszter úr másik állítása, ugyanebben a Demokratában, így hangzik: „olyan személyek gyilkosoznak le, akiket, vagy akiknek családtagjait gyógyítottam az onkológián.”

Nos, a gyógyítás, miniszter úr, nagyon tiszteletre méltó tevékenység, istennek – ha van – tetsző cselekedet. Akiket Ön meggyógyított – bizonyára hálapénz kikényszerítése és elfogadása nélkül – joggal lehetnek hálásak Önnek életük végéig. Ám ez a tény, hogy Ön az egykori munkáját – nem a mostanit – a hírek szerint jól és meglehetős szakértelemmel végezte, nem jogosítja fel Önt arra, hogy a későbbiek folyamán, erre való hivatkozással, mindenféle sületlenséget és gazemberséget elkövessen.

Megvilágítanám egy példával, ha netán nem volna egyértelmű: ha Ön valakit kigyógyít a rákból, az nagyon rendben van, köszönet és hála jár érte. Ez a köszönet és hála azonban nem jogosítja fel Önt arra, hogy idővel betörjön az illető házába, netán ellopja az autóját, esetleg molesztálja a feleségét.

Miniszter úr, amennyiben Ön esetleg már fogalmazza a lemondását, az esetleges szövegbeli félreértelmezések elkerülése érdekében, több évtizedes gyakorlatom során szerzett szaktudásommal szívesen állok rendelkezésére.

Forrás: hirklikk.hu