Kásler: nem csoda, hogy a világ felfigyelt ránk

2021. április 10. 21:34 2021. ápr. 10. 21:34

„Ne féljünk az AstraZenecától! A kiváló magyar szakemberek most is jól ítélték meg a helyzetet” – vélekedett az EMMI minisztere az Életközelben című videósorozatban adott interjújában.

„A WHO és az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalása szerint nem lehet oki összefüggés az AstraZeneca-vakcina és vérrögképződés között. Ennek ellenére, feltehetően a tömeglélektan szélsőséges megnyilvánulása miatt néhány országban átmeneti jelleggel bizonyos korcsoportokra korlátozásokat vezettek be” – idézte az atv.hu az onkológust.

A miniszter kifejtette, hogy bár tényleg megfigyelték agyi trombózis kialakulását, de egyértelmű összefüggésről a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség szerint sem lehet beszélni.

Kásler Miklós úgy látja, Magyarország kifejezetten sikeres az oltások tekintetében, amit az egyetlen valóban hatékony lehetőségnek tart a járvány megfékezésére.

„Nem csoda, hogy a világ felfigyelt, mert hiszen a világ számos részén, nagyon sok országban az átoltottsági számok, az arányok Magyarországhoz viszonyítva, annak töredékei” – emelte ki.

Kásler arról is beszélt, hogy az ellenzék által hangoztatott vádak alaptalanok az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban.

„Nem omlott össze, jelen pillanatig sem omlott össze, és minden valószínűség szerint tartani tudja még ebben a rendkívül nehéz helyzetben is a megfelelő szakmai kondíciókat” – jelentette ki az onkológus.

Forrás: atv.hu