Készülnek az iskolák a tanárhiányra a 10 ezer oltatlan pedagógus miatt

2021. december 3. 12:15 2021. dec. 3. 12:15

Egyes állami iskolákban már elrendelték a tantárgyfelosztás átdolgozását, hogy így csoportosítsák át azoknak a pedagógusoknak a feladatait, akik a december 15-i határidőig sem hajlandók felvenni a kötelező koronavírus elleni védőoltást, ezért fizetés nélküli szabadságra küldik őket – értesült a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).

A kieső tanárok, oktatók feladatait a többi pedagógusnak kell majd ellátnia. A PSZ figyelmeztetett: a közoktatásban dolgozó tanárokat ezért a munkáért helyettesítési díj illeti meg. A szakképzésben foglalkoztatott oktatóknak pedig – miután ők már nem közalkalmazottak – azt ajánlják, kössenek külön megállapodást a feladatok elvégzésére, de ne érjék be a korábbi gyakorlat szerinti 3045 forintos helyettesítési óradíjjal, hanem olyan egyedi megállapodásokat kössenek, amelyekben a díjazás arányban áll a nagy erőfeszítéssel teljesíthető többletmunkával. „A rendszerszintű problémákra nem megoldás az egyes pedagógusok, oktatók végletekig húzódó terhelése” – közölte a szakszervezet.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely miniszter elmondta, a beoltott pedagógusok aránya 92 százalék körüli – írja a Népszava. Vagyis még mindig van több mint tízezer tanár, aki nem vette fel az oltást.

Forrás: Népszava