Két fideszes politikus kellett egy toborzóplakát bemutatásához

2022. augusztus 4. 09:55 2022. aug. 4. 09:55

A magyar kormány következetes abban, hogy megvédje az országot és határait, határvadász alakulatokkal erősíti a határok védelmét – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Nyitrai Zsolt kiemelte: „a déli határainkon folyamatosan nő a migrációs nyomás, a járvány és a háború mellett a legnagyobb kockázatot az illegális migráció jelenti".

A kormány erősíti a határok védelmét, határvadász alakulatok felállításáról döntött, megkezdte a toborzást és hamarosan indul a kiképzés – mondta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: a határvadászokra nagy szükség van, mert egyre több illegális migráns mind erőszakosabban próbál meg Magyarországra belépni. Szerdáig 7776-an érdeklődtek a határvadász kiképzés iránt, a legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből kértek információt – ismertette.

A sajtótájékoztatón a politikusok bemutatták a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda által készített toborzóplakátot.

Forrás: hirklikk.hu