Kezdődik a platánfák permetezése

2023. március 19. 00:01 2023. márc. 19. 00:01

A BIOKOM Nonprofit Kft. 2023. március 20-tól kezdve várhatóan 3 éjszakán át végezteti el vállalkozóval a pécsi közterületeken lévő platánfák permetezését platán csipkéspoloska kártevő ellen város szerte.

A hétfőtől induló tavaszi lemosó permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Champ DP (gombaölő), és Vektafid A (rovarölő). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélytelen, méhekre nem, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyes. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz. - áll a Biokom közleményében, melyet szerkesztőségünkhöz juttattak

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a helyi médiában a munkavégzést megelőző napon az adott éjszaka alatt teljesítendő területekről információt ad annak érdekében, hogy az érintett lakosság el tudja végezni az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

A permetezés üteme a következő:

2023.03.20. Belváros (összesen 254 fa), Szigeti városrész (összesen 80 fa), Budai városrész (összesen 116 fa) - 1. nap összesen 450 fa
2023.03.21. Uránváros (összesen 515 fa) - 2. nap összesen 515 fa
2023.03.22. Kertváros (összesen 760 fa) - 3. nap összesen 760 fa