Kilépett a Fideszből Borkai Zsolt, de nem mond le a polgármesterségről

2019. október 15. 13:16

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, a párt győri szervezetének elnöke, a város vasárnap újraválasztott polgármestere. A szexbotrányba keveredett és egy róla szivárogtató névtelen blog által korrupciós vádakkal is illetett politikus keddi, a győri városházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.

Borkai Zsolt, amint bejelenti lemondását (MTI/Krizsán Csaba)

    Borkai Zsolt elmondta, hogy azért döntött a kilépés mellett, mert úgy véli, nem kell, hogy morális hátrányt okozzon a Fidesznek. Erről a kormánypárt vezetésével hétfőn egyeztetett - tette hozzá.


    Hangsúlyozta: azért nem mond le a polgármesteri posztról, mert a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy folytassa korábbi polgármesteri tevékenységét. "Ilyen legitimáció mellett nem tehetem meg, hogy visszalépjek és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe" - mondta a városháza aulájának lépcsősora előtt állva Borkai Zsolt.


    Borkai Zsolt háláját is kifejezte a győrieknek és a családjának. Úgy fogalmazott, "vasárnap a győriek úgy döntöttek, hogy botlásom ellenére velem együtt szeretnék építeni a várost".


    Kijelentette, a következő öt évben arra fog törekedni, hogy eredményesen és sikeresen vezesse a várost.
    A sajtótájékoztatón nem lehetett kérdéseket feltenni.

 

Forrás: Pécsi STOP/MTI