Kitiltották a Wagner csoport vezetőjét az orosz állami médiából, szerinte ennek lesz következménye

2023. május 28. 13:44 2023. máj. 28. 13:44

Prigozsin szerint a nép „a felelősök kezére fog csapni” hónapokon belül, ha a hivatalnokok elhallgatják előlük az igazságot.

A Putyin szakácsaként és a részben elítélt bűnözőkből álló zsoldoscsapat, a Wagner alapítójaként elhíresült Jevgenyij Prigozsin meg van róla győződve, hogy a Kreml magas rangú hivatalnokai nyomására cenzúrázzák az orosz állami médiában. Egy interjúban elmondta: egy ilyen hozzáállás „hónapokon belül” komoly ellenállással fog találkozni az orosz emberek részéről, ha a felelősök elhallgatják az igazságot – írja a hvg.hu a Reuters hírét idézve.

Prigozsin az orosz-ukrán háborúban szerzett világszintű ismertséget, nyilatkozataiban rendszeresen alpári stílusban támadja az orosz védelmi minisztert és a hadvezetést annak inkompetenciája és a tehetségtelen tábornokok miatt. Korábban amiatt is dühöngött, hogy azért haltak meg a katonái, mert nem kaptak lőszerutánpótlást.

A zsoldosvezér a héten Konsztantyin Dolgov Moszkva-barát orosz bloggernek adott interjújában arról beszélt: a Wagner a világ legerősebb hadserege, és „utána persze azt kellene mondanom, hogy az orosz hadsereg következik, hogy politikailag korrekt legyek, de úgy gondolom, hogy az ukránok ma a világ egyik legerősebb hadserege”.

Forrás: hvg.hu