Komjáthi Imre: az emberek tisztességes béreket akarnak

2021. július 31. 10:26 2021. júl. 31. 10:26

A dolgozó emberek tisztességes béreket, megbecsülést akarnak és ez az MSZP programja - mondta a párt elnökhelyettese online sajtótájékoztatóján szombat reggel.

Komjáthi Imre közölte: miközben a "bérből és fizetésből élő" Orbán Viktor baráti körét az foglalkoztatja, hogy cserélgesse yachtjait, a "mindennapi túlélésért küzdő" embereket az érdekli, hogy az árak elszabadultak, az infláció az egekben, a dráguló élelmiszerek megnehezítik az életüket. Már nemcsak a hús, hanem a zöldség is "többe kerül, mint a leves". Mikor fog a kormány ennek gátat szabni? - kérdezte az MSZP alelnöke. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    
    

Nem kalácsot kértünk: kenyeret, esélyt - hangoztatta az ellenzéki politikus.
    

 

A magyar álláskeresési járadék ideje és összege Európában az egyik legalacsonyabb, az MSZP azt akarja, hogy a tartamát emeljék 9 hónapra, az összegét pedig minimum 100 ezer forintra - mondta.
    

"Természetesen a dicsőséges nagyurakat ez sem érdekelte, el voltak foglalva az urizálással, a vadászkastélyaikkal, a yachtjaikkal. Nemcsak becstelenek, de szívtelenek is" - fogalmazott.
    

 

Komjáthi Imre szégyennek mondta, hogy a munkanélküli, bajba jutott emberek fele semmilyen állami segítséget nem kap. A járványhelyzetet a kormány "furkósbotként használja": nem segít, de "leveri azokat, akik jogos bérharcot szeretnének folytatni" - jelentette ki.
    

A változásra csak ők a garancia, a dolgozók csak rájuk számíthatnak, ezért támogassák az előválasztáson a jelöltjeiket - kérte az MSZP alelnöke a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján.
 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmszpfb%2Fvideos%2F922889891592094%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!