Koronavírus: 103-ra nőtt az igazoltan fertőzöttek száma az országban

2020. március 21. 08:27

A legfrissebb adatok szerint 4 fő belehalt a fertőzésbe, heten kigyógyultak belőle. Egészségügyi intézményi karanténban 117-en vannak, és 3447 mintát vizsgáltak be akkreditált laborokban.

Védőfelszerelést viselő mentőápoló egy fővárosi mentőállomáson - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány által fenntartott koronavirus.gov.hu legfrissebb, március 21-én, szombaton 8:09-kor kiadott híre szerint 103 főre nőtt az igazoltan fertőzöttek száma az országban.

"Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések szakaszához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 89 magyar állampolgár"

- olvasható a hírben.

A friss adatok szerint tehát 103 igazoltan fertőzöttje van a koronavírusnak Magyarországon, eddig négy fő halt bele a fertőzésbe. 117-en vannak egészségügyi intézményi karanténban, és 3447 mintát vizsgáltak be akkreditált laboratóriumokban. 

Hogy mennyien vannak hatósági házi karanténban, azt jelenleg nem tudni, egy csütörtöki operatív törzsi sajtótájékoztatón 3065-öt közöltek, de azóta ez ügyben nem volt frissítés.

Forrás: Pécsi STOP