Koronavírus: 131-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma az országban, újabb két halálos áldozat - frissítve!

2020. március 22. 09:29 2020. márc. 22. 09:29

Frissítés: 12 fő gyógyult ki a fertőzésből és hatan hunytak el annak következtében.
Frissítés 2: újabb négy fő távozott gyógyultan a kórházból, így 16 főre nőtt a gyógyultak létszáma.

Frissítés: (12:23): újabb négy gyógyult van

A koronavirus.gov.hu-n március 22-én, vasárnap 11:28-kor is megjelent egy frissítés, eszerint újabb 4 gyógyult távozhatott a Szent László Kórházból.

Így már összesen 16-ra emelkedett a gyógyultak száma.

 

Frissítés (10:53): két újabb beteg hunyt el, nőtt a gyógyultak száma

Március 22-én, vasárnap 10:30-kor újabb frissítést tett közzé a koronavirus.gov.hu

Eszerint újabb két ember - egy 65 és egy 75 éves nő - hunyt el, ezzel hatra nőtt azoknak a száma, akik koronavírus következtében haltak meg az országban. 

Emellett 12 főre emelkedett a gyógyultak száma.

 

Korábban írtuk:

A kormány által létrehozott koronavirus.gov.hu március 22-én, vasárnap reggel adta közre a legfrissebb adatokat

"Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 131-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 131 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 117 magyar állampolgár."

Tehát 131 igazoltan fertőzött, 7 gyógyult beteg és 4 elhunyt beteg van a legfrissebb adatok szerint. Egészségügyi intézményi karanténban 115-en vannak és 4443 mintavételt vizsgáltak be akkreditált laborokban. 

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján elhangzott, országosan 3771 hatósági házi karantén van elrendelve az országban. 


Szombat este derült ki, hogy Mohácson is megjelent a koronavírus, és az is, hogy a fertőzött legalább száz emberrel kerülhetett kapcsolatba, ezért Csorbai Ferenc szocialista polgármester bejelentésében arról beszélt, hogy több száz lehet azoknak a száma a városban, akik már hordozzák a vírust.

Forrás: Pécsi STOP