Koronavírus: 744-re nőtt az igazoltan fertőzöttek száma, újabb négy ember hunyt el

2020. április 6. 07:40 2020. ápr. 6. 07:40

Négy időskorú krónikus beteg hunyt el, a koronavírus magyarországi áldozatainak száma ígí 38 főre emelkedett.

Meghalt négy idős krónikus beteg, és 744-re nőtt a Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapon hétfőn megjelent közleményben.

A közlemény szerint a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a Budapesten élőket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Hozzátették, ahogy az eddig elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A koronavírus honlap legfrissebb adatai szerint az elhunytak száma 38, 67-en meggyógyultak, 14 325-en vannak hatósági házi karanténban és 22 282 mintavétel történt.

A legtöbb azonosított fertőzött Budapesten (317 fő) és Pest megyében (142 fő) van, Győr-Moson-Sopronban 34, Csongrád megyében 32, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 28, Fejér megyében 24, mígy Baranya megyében 23 fő a beazonosított fertőzöttek száma a kormányzati honlap területi adatai szerint.

Forrás: MTI