Koronavírus: újabb beteg halt meg, 226-ra emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma

2020. március 25. 08:16

Egy brit férfi halálával 10-re nőtt a fertőzés miatt elhunytak száma Magyarországon.

Védőfelszerelést viselő ápolók egy lélegeztetőgépet ellenőriznek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított egyik osztályon az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben 2020. március 24-én - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Meghalt egy koronavírus-fertőzött brit beteg Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Ezzel tízre nőtt a koronavírusban meghaltak száma.

Azt is írták, hogy újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 226-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Összesítésük szerint a Magyarországon beazonosított új koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.

Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat - szögezték le.

Jelenleg 21-en gyógyultak ki a fertőzésből, 85 fő van egészségügyi karanténban és 6817 mintát vizsgáltak meg akkreditált laborokban. 

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos kiemelte, hogy azon szakaszába lépett a járvány, amelyben mindenki fertőzhet már.

Forrás: Pécsi STOP/MTI